Ovocný tvarohový koláč s kokosemKoláč s kokosovým základem a krémem z tvarohu, želatiny, šlehačky a manga, zdobený kiwi a ananasemČas přípravy: 75 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 581 / 1 porce Kalorie: 206 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mango: 2 ks (zralá) Tvaroh plnotučný: 250 g Ananas: 250 g (kompotovaný, scezený) Šlehačka: 150 ml (ušlehaná) Kiwi: 2 ks (oloupaná, nakrájená na plátky) Cukr: 125 g Kokosky: 125 g (rozdrcené) Šťáva jablečná: 75 ml Šťáva mangová: 75 ml Máslo: 60 g (rozehřáté) Vaječný žloutek: 2 ks Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce Cukr třtinový: 30 g Vaječný bílek: 2 ks Potřebujete náčiní: Dortová forma kulatá (otevírací) Miska žáruvzdorná malá Mísa Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava dna: smícháme rozdrcené kokosky, máslo a cukr a dno dortové formy touto směsí vyložíme. Krok 2: Mango oloupeme a rozmixujeme. Krok 3: Do žáruvzdorné misky nalijeme ovocnou šťávu z manga a jablek a posypeme jí želatinou.Když nabobtná, misku postavíme do pánve s horkou vodou, zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Krok 4: Ve velké míse ušleháme tvaroh, přidáme mango, žloutky a 60 gr cukru.Nakonec postupně vmícháme želatinu. Krok 5: Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme postupně zbytek cukru. Krok 6: Do tvarohového krému vmícháme ušlehanou šlehačku a po chvíli i sníh. Krok 7: Krém nalijeme do dortové formy na sušenkové dno a necháme vychladit. Krok 8: Před podáváním koláč opatrně vyjmeme z formy a přendáme na mísu, kde jej dozdobíme kousky ananasu a plátky kiwi. |