www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou

Pečená jablka s náplní ze šlehaných bílků, mandlí, skořice, rozinek a calvadosu podávaná s omáčkou ze smetany a vanilkového cukru


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 290 / 1 porce
Kalorie: 99 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Jablka: 8 ks (zbavená jadřinců)
Smetana zakysaná: 200 g
Džus jablečný: 100 ml
Mléko: 100 ml
Mandle: 50 g (nastrouhané nahrubo)
Rozinky: 2 polévkové lžíce
Calvados: 2 polévkové lžíce
Vaječný bílek: 1 ks (ušlehaný sníh)
Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce
Cukr: 1 polévková lžíce
Máslo: 1 polévková lžíce
Skořice: 0.5 kávové lžičky
Cukr vanilkový: 2 ks (2 sáčky)

Potřebujete náčiní:
Trouba
Pánev
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: V misce smícháme rozinky, jablečnou šťávu a calvados a necháme uležet.

Krok 2: Na pánvi nasucho opražíme nahrubo nastrouhané mandle.

Krok 3: Ušleháme bílek a vmícháme do něj mandle, okapané rozinky a skořici.

Krok 4: Vnitřek jablek zbavený jadřince pokapeme citronovou šťávou. Jablka naskládáme do žáruvzdorné mísy a vnitřek jablek naplníme připravenou směsí z ušlehaných bílků, mandlí a rozinek.

Krok 5: Na jablka poklademe kousky másla a vložíme je do předehřáté trouby na 20 minut zapéct.

Krok 6: Příprava omáčky: v misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a vanilkový cukr.

Krok 7: Vlažná jablka servírujeme na dezertní talířky spolu s porcí vanilkové omáčky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :