Slavnostní dezert s překvapenímZmrzlina ukrytá v piškotu, s malinami a zapečeným sněhemČas přípravy: 30 min Počet porcí: 8 porcí Kalorie: 287 / 1 porce Kalorie: 271 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Zmrzlina: 450 ml (vanilková) Maliny: 250 g (nebo nakrájených jahod + celé plody na ozdobu) Cukr: 125 g Vaječný bílek: 2 ks Piškotový korpus: 1 ks (průměr 20 cm) Potřebujete náčiní: Mísa zapékací mělká Šlehač elektrický Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Zakoupený piškotový korpus vložíme do mělké žáruvzdorné mísy. Krok 2: Na korpus poklademe čerstvé maliny, případně nakrájené jahody. Na ovoce navršíme zmrzlinu a vložíme na chvíli do mrazničky. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po lžičkách zašleháme cukr. Krok 4: Korpus vyndáme z mrazničky, na zmrzlinu ozdobně nastříkáme šlehaný sníh tak, aby byla úplně přikrytá a rychle neroztála. Krok 5: Ihned vložíme na 3-4 minuty do předehřáté trouby a pečeme, až sníh lehce zhnědne. Krok 6: Dezert okamžitě servírueme ozdobený čerstvými malinami. |