Všechny recepty : Pokrmy z kynutého těsta : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Koláčky se skořicí

Koláčky se skořicí ,rozinkami a cukrovou polevou


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 16 koláčků
Kalorie: 505 / 1 porce
Kalorie: 329 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Koláčky se skořicí: Koláčky se skořicí ,rozinkami a cukrovou polevou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Koláčky se skořicí

Potřebujete potraviny:
Mouka hladká: 1000 g
Cukr: 420 g
Mléko: 400 ml (vlažné)
Rozinky: 250 g
Cukr moučka: 200 g
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Voda: 4 polévkové lžíce (studená na polevu)
Skořice: 3 polévkové lžíce (mletá)
Máslo: 30 g (rozehřáté)
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce (na vymazání)
Tresť vanilková: 1 polévková lžíce
Sůl: 1 kávová lžička
Droždí: 7 g (sušené)

Potřebujete náčiní:
Mísa velká
Trouba
Plech na pečení (2 ks)
Miska

Postup přípravy:
Krok 1: Do velké mísy vložíme mouku, sůl, cukr, droždí, 350 ml mléka, vejce a máslo. Zpracujeme v pružné těsto, do kterého přidáme rozinky a lžíci skořice.

Krok 2: Těsto rozdělíme na 16 kusů, každý rozválíme na asi 20 cm dlouhý pruh, který posypeme cukrem se skořicí a stočíme tak, aby vznikl koláček ve tvaru šneka.

Krok 3: Plechy vymažeme, naskládáme na ně koláčky a necháme asi 30 minut v teple pod utěrkou kynout, až se jejich objem zvětší na dvojnásobek.

Krok 4: Než vložíme do trouby, povrch koláčků potřeme zbylým mlékem. Pečeme dozlatova asi 40 minut.

Krok 5: Příprava polevy:v misce smícháme moučkový cukr, vodu a vanilkovou tresť.

Krok 6: Koláčky ihned po vyjmutí z trouby potřeme připravenou polevou a můžeme teplé podávat.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Šimon, zítra Vlasta