Vepřové s houbami a bambusovými výhonkyVepřové maso restované s černými houbami, bambusovými výhonky a zeleninou, servírované s pikantní omáčkouČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 396 / 1 porce Kalorie: 107 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová kýta: 600 g (nakrájená na nudličky) Bambusové výhonky: 400 g (konzervované,nakrájené) Mrkev: 250 g (očištěná, nakrájená na nudličky) Olej sezamový: 4 polévkové lžíce Jidášovo ucho: 50 g (černé houby) Škrob kukuřičný: 3 polévkové lžíce Sójová omáčka: 3 polévkové lžíce Ocet vinný: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Cukr: 2 kávové lžičky Paprika červená: 1 ks (očištěná, nakrájená na nudličky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa Miska Pánev hluboká Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády: v míse smícháme kukuřičný škrob se sójovou omáčkou. Vložíme nakrájené maso, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat. Krok 2: Houby, pokud jsou sušené, vložíme do misky, přelijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut bobtnat.Poté scedíme a nakrájíme. Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, maso a vše zpudka osmahneme. Krok 4: Do pánve přidáme houby,mrkev a papriku a dále zprudka za stálého míchání opékáme.Plamen stáhneme a přidáme bambusové výhonky. Směs povaříme 10 minut. Krok 5: Zbylou směs kukuřičného škrobu a sójové omáčky doplníme 200 ml vody, lžičkou soli, octem a cukrem. Promícháme a přelijeme do kastrolu, ve kterém omáčku asi 2 minuty povaříme. Krok 6: Hotovou omáčku vlijeme k masu, promícháme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. |