Vepřové na papriceVepřové plátky dušené se žampiony, cibulí, papikou a smetanouČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 436 / 1 porce Kalorie: 118 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová kýta: 750 g (nakrájená na plátky silné 1 cm) Vývar kuřecí: 300 ml Žampiony: 175 g (drobné) Smetana: 150 ml Víno portské: 75 ml Cibule: 1 ks (nakrájená) Máslo: 30 g Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Paprika sladká: 1 polévková lžíce Mouka hladká: 1 polévková lžíce Protlak rajčatový: 1 kávová lžička Paprika červená: 1 ks (nakrájená na proužky) Sůl Potřebujete náčiní: Pánev hluboká |
Postup přípravy: Krok 1: Naklepané a osolené plátky masa opečeme na oleji s rozehřátým máslem. Poté z pánve vyjmeme. Krok 2: Na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a vmícháme papriku. Krok 3: Podlijeme vývarem a po 2 minutách varu přidáme víno, žampiony, rajčatový protlak a chvilku povaříme. Krok 4: Do vzniklé šťávy vložíme maso, které asi 20 minut zvolna pod pokličkou podusíme. Krok 5: Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem či s rýží. |