www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečená zelenina s jemnou omáčkou

Zapečená kořeněná rajčata a cukety s bílou omáčkou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 266 / 1 porce
Kalorie: 78 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cuketa : 2 ks (malé, nakrájené se slupkou na kolečka)
Rajčata : 4 ks (nakrájená na plátky)
Mléko: 300 ml
Máslo: 60 g
Mouka hladká: 60 g
Pažitka : 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Žáruvzdornou mísu vymažeme olejem a na dno poklademe osolené a opepřené plátky cukety.

Krok 2: Na vrstvu cuket dáme vrstvu nakrájených a okořeněných rajčat.

Krok 3: Postup ještě jednou opakujeme.

Krok 4: Příprava omáčky:v kastrolu rozehřejeme máslo,přisypeme mouku a za stálého míchání asi po 1 minutě přiléváme postupně mléko. Vaříme a mícháme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne.Přidáme špetku muškátového oříšku a osolíme.

Krok 5: Zeleninu naskládanou v misce zalejeme připravenou bílou omáčkou. a dáme do trouby zapéct. Pečeme asi 20 minut dokus zelenina nezměkne.

Krok 6: Teplou zapečenou zeleninu servírujeme na talíře, porce posypeme pažitkou. Vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :