www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečená rýže s uzenou treskou

Rýže zapečená s vejci, rybou, smetanou a citronovou šťávou


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 600 / 1 porce
Kalorie: 265 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Treska: 380 g (uzená)
Rýže bílá: 175 g (dlouhozrnná)
Smetana sladká: 150 ml
Vejce: 2 ks (natvrdo, oloupaná)
Máslo: 70 g
Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (jemně nasekaná)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Kurkuma: 0.5 kávové lžičky
Pepř kajenský
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Pánev
Velká salátová mísa
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Do většího hrnce nasypeme rýži, přidáme kurkumu, sůl a zalijeme vodou. Dusíme ca. 15 min doměkka.

Krok 2: Tresku vložíme do pánve, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a dusíme 10 min.

Krok 3: Jedno vejce nasekáme nahrubo, druhé rozkrojíme na čtvrtky.

Krok 4: Tresku zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.

Krok 5: Maso vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, 60 g másla, citronovou šťávu a smetanu. Okořeníme, vše lehce promícháme.

Krok 6: 10 g másla vymažeme žáruvzdornou mísu, vložíme do ní rýžovou směs a zapékáme 15-20 min v předehřáté troubě.

Krok 7: Před podáváním vmícháme nakrájenou petrželku a jednotlivé porce ozdobíme čtvrtkami vejce.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :