www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Smažená marinovaná kuřecí prsíčka

Smažená kuřecí prsa marinovaná v citronové šťávě s česnekem a bylinkami


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 612 / 1 porce
Kalorie: 292 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 4 ks (vykostěná s kůží)
Vývar kuřecí: 150 ml
Olej slunečnicový: 3 polévkové lžíce
Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná)
Mouka hladká: 30 g
Máslo: 30 g
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Provensálské koření: 0.5 kávové lžičky
Řeřicha (lístky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velká pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: v míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, petržel, provensálské koření, sůl, pepř podle chuti.

Krok 2: Maso vložíme do mísy s marinádou a několikrát v ní obrátíme, zakryjeme, a vložíme na 30 minut do lednice uležet.

Krok 3: Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme ubrouskem, přisolíme a poprášíme moukou.

Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej. Když začne pěnit, vložíme do něj porce masa a po každé straně opékáme asi 10 minut dozlatova.

Krok 5: Maso vyjmeme z pánve, slijeme z ní tuk. Přilijeme kuřecí vývar, který povaříme mírně ještě asi 8 minut.

Krok 6: Porce kuřete podáváme na lístkách řeřichy, přelité šťávou z vývaru a ozdobené nasekanou petrželovou natí.Vhodná je dušená zeleninová příloha.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :