www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapékané brambory se smetanou a žampiony

Dozlatova zapečené pikantní brambory s vrstvou hub a smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 567 / 1 porce
Kalorie: 145 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Brambory: 600 g (oloupané, nakrájené na silnější plátky)
Žampiony: 400 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky)
Smetana: 200 g
Vývar zeleninový: 200 ml
Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Máslo: 50 g
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)

Potřebujete náčiní:
Pánev
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Do pánve vložíme 20 g másla a osmažíme na něm cibuli a česnek.

Krok 2: Připojíme houby a smažíme za stálého míchání asi 5 minut.Přimícháme petrželku a směs odstavíme.

Krok 3: Žáruvzdornou mísu vytřeme máslem a na dno poklademe polovinu bramborových plátků, které osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Krok 4: Na brambory navrstvíme houbovou směs, kterou překryjeme druhou vrstvou okořeněných brambor.

Krok 5: Smícháme smetanu a zeleninový vývar a vzniklou omáčkou přelijeme připravovaný pokrm.Zbylé máslo naporcujeme navrch brambor.

Krok 6: Mísu vložíme asi na 1 hodinu do předehřáté trouby a brambory necháme dozlatova zapéci.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :