www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s omáčkou z žampionů, bílého vína a mascarpone


Čas přípravy: 25 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 345 / 1 porce
Kalorie: 71 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Gnocchi: 1000 g (chlazený polotovar)
Žampiony: 500 g (oloupané, nakrájené na plátky)
Víno bílé suché: 200 ml
Mascarpone: 125 g
Parmezán: 100 g (nastrouhaný)
Česnek : 1 ks (2 utřené stroužky)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Rozmarýn: 1 kávová lžička
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Žampiony pokapeme citronovou šťávou a osmažíme na pánvi na olivovém oleji.

Krok 2: Přidáme česnek, sůl, pepř,rozmarýn a zalijeme vínem a asi 2 minuty povaříme.

Krok 3: Do omáčky k houbám připojíme mascarpone, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 10 minut.

Krok 4: Ve velkém hrnci uvedeme k varu větší množství osolené vody a uvaříme v ní gnocchi dle návodu.

Krok 5: Gnocchi naporcujeme na talíře a podáváme přelité houbovou omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :