www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuřecí řízečky v omáčce s chřestem

Kuřecí maso v omáčce z vývaru, s chřestem, paprikou, výhonky a vlašskými ořechy


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 998 / 1 porce
Kalorie: 216 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 400 g (nakrájená na plátky)
Chřest : 250 g (očištěný, nakrájený napříč na 0.5 cm silné plátky)
Výhonky: 100 g
Paprika žlutá: 1 ks (očištěná, nakrájená na kousky)
Vývar zeleninový: 50 ml
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Ořechy vlašské: 2 polévkové lžíce (nasekané)
Hořčice: 1 polévková lžíce (kremžská)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Plátky okořeněného kuřecího masa osmažíme na oleji na pánvi z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a uchováme v teple.

Krok 2: Na pánev vložíme připravenou zeleninu a smažíme ji za stálého míchání ve výpeku asi 4 minuty,

Krok 3: Přilijeme vývar, ve kterém jsme předem rozmíchali hořčici, přidáme výhonky, promícháme, vložíme osmažené plátky masa a vše chvíli prohřejeme.

Krok 4: Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný nasekanými ořechy.Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :