www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kokosové banány

Podušené banány s mandlovým likérem , kořením a opraženým kokosem


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 176 / 1 porce
Kalorie: 90 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Banány: 2 ks (oloupané)
Likér mandlový: 4 polévkové lžíce
Kokos mletý: 2 polévkové lžíce
Máslo: 2 kávové lžičky (měkké)
Citrónová šťáva: 2 kávové lžičky
Skořice: 0.5 kávové lžičky
Koriandr (špetka, mletý)

Potřebujete náčiní:
Alobalová fólie
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Mletý kokos opražíme nasucho na pánvi.

Krok 2: Připravíme si dva přiměřeně velké kousky alobalu, střed vymažeme máslem a položíme na něj babány.

Krok 3: Banány rovnoměrně potřeme směsí citronové šťávy, likéru, skořice a koriandru, alobal přeložíme a vytvoříme z něj uzavřenou kapsu.

Krok 4: Dno pánve zaplníme asi 0.5 cm vody.Vložíme do ní alobalové kapsičky a pod pokličkou podusíme zvolna asi 10 minut.

Krok 5: Alobalové kapsičky vyjmeme z pánve, opatrně rozbalíme a banány necháme zchladnout.

Krok 6: Banány přeložíme na talíře, přelijeme vzniklou šťávou a posypeme kokosem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :