www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapékaná růžičková kapusta

Kapustičky zapékané se šunkou, kořením a sýrovo-smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 707 / 1 porce
Kalorie: 157 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kapusta růžičková : 500 g (očištěná)
Šunka: 100 g (vařená, nakrájená na kostičky)
Smetana: 125 ml
Sýr eidam: 100 g (nastrouhaný)
Tvaroh plnotučný: 75 g
Máslo: 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (nastrouhaný)
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:

Postup přípravy:
Krok 1: Kapustičky vložíme do hrnce do přiměřeného množství vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté vyjmeme a necháme okapat.

Krok 2: Zapékací mísu vymažeme olejem.

Krok 3: Příprava omáčky: v misce smícháme tvaroh,smetanu a 4 lžíce nastrouhaného sýra.Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Krok 4: Do zapékací mísy vložíme kapustičky a šunku. Opepříme, promícháme a přelijeme omáčkou.

Krok 5: Povrch pokrmu posypeme zbytkem strouhaného sýra a poklademe vločkami másla.

Krok 6: Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :