www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Francouzský hrnecVydatný "eintopf" - uzené maso vařené s pestrou směsí zeleniny a klobásouČas přípravy: 180 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 449 / 1 porce Kalorie: 84 / 100 g Potřebujete potraviny: Vepřová plec: 600 g (uzená) Pórek : 6 ks (nakrájený na kolečka) Cibule : 10 ks (malá) Zelí : 1 ks (bez košťálu, nakrájené na kusy) Mrkev : 6 ks (očištěná a nakrájená na kousky) Vepřová žebírka: 300 g (uzená) Tuřín: 4 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky) Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Slanina anglická: 50 g (nakrájená) Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené) Klobása: 1 ks (propíchaná vidličkou) Potřebujete náčiní: Velký hrnec Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme slaninu, přidáme česnek, celé malé cibule,pórek, mrkev, tuřín a bylinky. Podlijeme trochou vody a povaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut.Odstavíme a dáme stranou. Krok 2: Do hrnce vložíme uzenou plec a dostatečné množství vody, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Krok 3: Do hrnce k masu přidáme zelí a uzená žebírka, přilijeme vodu a vaříme dalších asi 90 minut. Krok 4: Asi 10 minut před koncem varu přidáme klobásu, kterou propíchneme několikrát vidličkou a připojíme předvařenou zeleninu. Krok 5: Maso a klobásu rozkrájíme na větší porce a podáváme spolu se zeleninou přelité trochou vývaru. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |