www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Chilli con carne

Tradiční mexický pokrm - mleté hovězí dušené s rajčaty a fazolemi, kořeněné chilli, pálivou paprikou a tabascem


Čas přípravy: 100 min
Počet porcí: 6 osob
Kalorie: 298 / 1 porce
Kalorie: 70 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 1000 g
Fazole : 700 g (červené, konzervované)
Rajčata : 500 g (loupaná, nakrájená)
Protlak rajčatový: 100 g
Cibule : 3 ks (nakrájené nadrobno)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Paprika pálivá: 20 g
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Kmín římský: 1 kávová lžička
Chilli: 1 kávová lžička
Tabasco: 1 kávová lžička
Vývar hovězí: 20 g
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká

Postup přípravy:
Krok 1: Mleté maso nasucho orestujeme asi 10 minut na pánvi.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.

Krok 2: Do pánve nalijeme olej a usmažíme na něm cibuli a česnek.

Krok 3: Maso vrátíme do pánve, přidáme římský kmín, chilli, papriku,rajčata, rajčatový protlak, tabasco, hovězí vývar a fazole. Směs osolíme, promícháme a vaříme zvolna asi 75 min.

Krok 4: Před koncem varu můžeme pokrm dochutit.Podáváme horký.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :