www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Celozrnná rýže se zeleninou a tofu

Zeleninové rizoto s rýží basmati a tofu ochucené sójovou omáčkou


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 772 / 1 porce
Kalorie: 203 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rýže basmati celozrnná: 180 g
Sýr tofu: 280 g (nakrájený na kostičky)
Řepa červená: 1 ks (oloupaná, nakrájená na kostičky)
Dýně : 140 g (oloupaná, zbavená semen, nakrájená)
Zelí : 130 g (nadrobno nakrájené)
Tuřín: 1 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky)
Mrkev : 1 ks (očištěná, nakrájená na nudličky)
Hrášek zelený : 60 g (sterilovaný, scezený)
Cibule : 1 ks (nasekaná)
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Fenykl : 0.5 ks (polovina bulvy, očištěná, nakrájená na kostičky)
Olej sójový: 2 polévkové lžíce
Vývar zeleninový: 250 ml
Sójová omáčka: 2 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velká pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velké pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek.

Krok 2: Do pánve přidáme propláchnutou okapanou rýži, chvíli mícháme a zalijeme horkým vývarem. Rýži přiklopíme a asi 3 minuty podusíme, až se vývar vstřebá. Poté přidáme sójovou omáčku.

Krok 3: K rýži připojíme všechnu nakrájenou zeleninu kromě dýně a hrášku,zamícháme a dále dusíme asi 15 minut.Když by byla rýže nasuchu, doplníme trochou vývaru. Připojíme dýni a dusíme dalších asi 20 minut.

Krok 4: Osolíme, opepříme a na závěr do rizota vmícháme konzervovaný hrášek a nakrájené tofu.

Krok 5: Jídlo podáváme horké.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :