www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Jemná petrželová polévka

Jemná petrželová mixovaná polévka s kari a smetanou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 1297 / 1 porce
Kalorie: 303 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar zeleninový: 2 l (nebo drůbeží)
Petržel : 750 g
Smetana: 150 ml
Pažitka : 3 polévkové lžíce (nasekaná)
Máslo: 30 g
Česnek : 1 ks (2 stroužky)
Kari: 2 kávové lžičky
Cibule : 1 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Pokrájíme zeleninu a utřeme česnekové stroužky.

Krok 2: Zeleninu vložíme na rozehřáté máslo do většího hrnce a za stálého míchání zlehka orestujeme.

Krok 3: Přidáme kari a promícháme.

Krok 4: Postupně přilijeme vývar, osolíme, opepříme a necháme vařit dokud petržel nezměkne.

Krok 5: Uvařenou polévku rozmixujeme a přilijeme smetanu, poté ještě lehce prohřejeme.

Krok 6: Porce polévky servírujeme bohatě zdobené nasekanou pažitkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :