Pečené brambory s parmskou šunkouPlátky brambor se šunkou a zeleninou, pečené v kuřecím vývaru s mlékem a sýremČas přípravy: 65 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 473 / 1 porce Kalorie: 100 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 1000 g (oloupané, nakrájené na 1 cm kolečka) Šunka parmská: 4 ks (plátky, nakrájené na nudličky) Vývar kuřecí: 200 ml Mléko: 200 ml (plnotučné) Cibule šalotka: 2 ks (nasekaná) Sýr gruyer: 100 g (nastrouhaný) Pórek: 1 ks (nakrájená bílá část) Pažitka: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Máslo: 10 g Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (strouhaný) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Brambory, šunku, pórek, česnek a šalotku promícháme, okořeníme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Krok 2: Smícháme vývar s mlékem a zalijeme jím zeleninu. Krok 3: Pokrm posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut, až se tekutina vstřebá a povrch zezlátne. Krok 5: Zapečené brambory podáváme horké, jednotlivé porce posypeme pažitkou. |