Makrela s hořčicí na víněZapečená makrela se zálivkou z bílého vína, smetany a hořčiceČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 526 / 1 porce Kalorie: 185 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Makrela: 4 ks Cibule šalotka: 4 ks (nasekaná) Víno bílé suché: 200 ml Smetana zakysaná: 200 g Máslo: 60 g Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce Hořčice: 2 polévkové lžíce Potřebujete náčiní: Trouba Pekáč Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Makrely očistíme, osolíme a vložíme do vymazaného pekáče. Krok 2: Rozpustíme máslo a ryby jím potřeme. Dále je zalijeme šťávou z citronu. Krok 3: V kastole 5 minut povaříme nasekanou šalotku v bílém víně.Poté vlijeme smetanu,přidáme hořčici a promícháme. Krok 4: Vzniklou směsí makrely potřeme a pekáč s rybami vložíme do předehřáté trouby. Ryby pečeme asi 20 minut a horké podáváme, vhodnou přílohou je zeleninový salát. |