Všechny recepty : Zeleninové pokrmy : Řecká kuchyně : Jednoduchý :

Lilek s fetou

Kořeněné plátky smaženého lilku s ovčím sýrem feta


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 424 / 1 porce
Kalorie: 126 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Lilek s fetou: Kořeněné plátky smaženého lilku s ovčím sýrem feta


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Lilek s fetou

Potřebujete potraviny:
Lilek: 2 ks (podélně nakrájené 1 cm silné plátky)
Sýr feta: 250 g
Olej olivový: 7 polévkových lžíc
Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Oregano: 1 kávová lžička
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Plátky lilku potřené česnekem osmažíme z obou stran na pánvi na 4 lžicích olivového oleje.

Krok 2: Lilek naskládáme na talíře a okořeníme solí, pepřem a oreganem.

Krok 3: V misce smícháme zbylý olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a touto směsí pokapeme plátky lilku.

Krok 4: Fetu rozemneme mezi prsty a nadrobíme na lilek.

Krok 5: Pokrm podáváme s plátky bílé veky a s olivami.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Mahulena, zítra Romana