Lilek s fetouKořeněné plátky smaženého lilku s ovčím sýrem fetaČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 424 / 1 porce Kalorie: 126 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Lilek: 2 ks (podélně nakrájené 1 cm silné plátky) Sýr feta: 250 g Olej olivový: 7 polévkových lžíc Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky) Oregano: 1 kávová lžička Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Plátky lilku potřené česnekem osmažíme z obou stran na pánvi na 4 lžicích olivového oleje. Krok 2: Lilek naskládáme na talíře a okořeníme solí, pepřem a oreganem. Krok 3: V misce smícháme zbylý olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a touto směsí pokapeme plátky lilku. Krok 4: Fetu rozemneme mezi prsty a nadrobíme na lilek. Krok 5: Pokrm podáváme s plátky bílé veky a s olivami. |