Lasagne se špenátem a rukolouZapečené lasagne s vrstvami z ochuceného špenátu, rukoly, rajčat a dvou druhů sýrůČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 911 / 1 porce Kalorie: 157 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata konzervovaná: 800 g (okapaná, nakrájená) Sýr ricotta: 500 g Špenát zmrazený: 450 g (rozmrazený, zbavený přebytečné vody) Lasagne: 250 g (plátky bez předvaření) Vejce: 3 ks Sýr parmezán: 100 g (nastrouhaný) Česnek: 1 ks (2 utřené stroužky) Máslo: 1 polévková lžíce Oregano: 1 kávová lžička Salát rukola: 1 ks (omyté nasekané listy) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Mísa (2 ks) Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: V míse smícháme ricottu, vejce, špenát a parmezán. Směs dochutíme solí a pepřem. Krok 2: V jiné míse smícháme nakrájená konzervovaná rajčata, česnek,nasekanou rukolu, oregano, sůl a pepř. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme tukem a vyložíme plátky lasagní. Krok 4: Na tento základ postupně vrstvíme špenátovou směs, rajčatovou směs a opět plátky lasagní tak, aby poslední vrstva byla rajčatová. Navrch poklademe vločky másla. Krok 5: Pokrm pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě. Lasagne by měly být měkké a horní vrstva zlatavá. Krok 6: Horký pokrm nakrájíme na porce a ihned servírujeme. |