Kuře KaribikKuře v pikantní marinádě smažené s brambory, mangem a feferonyČas přípravy: 80 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 689 / 1 porce Kalorie: 163 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuře Citróny: 1 ks Feferonky: 2 ks (bez semen, jemně nasekáme) Pepř Rum bílý: 20 ml Olej rostlinný: 1 polévková lžíce Brambory: 1 kg (oloupané, nakrájené na kostky) Mango: 1 ks (oloupané, nakrájené na dílky) Meduňka (snítky na ozdobu) Voda: 250 ml Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Mísa velká |
Postup přípravy: Krok 1: Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Krok 2: V míse smícháme citrónovou šťávu, pepř, rum a polovinu feferonek a porce masa necháme přes noc v této směsi v lednici marinovat. Krok 3: Odleželé maso opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. K masu přidáme kostky brambor a společně opékáme několik min. Krok 4: K masu a bramborám vlijeme zbylou marinádu, přidáme vodu, nádobu přiklopíme a pokrm dusíme asi 40 min. Krok 5: Přidáme dílky manga a dále chvíli podusíme. Krok 6: Hotový pokrm dokořeníme zbylými feferonkami, obložíme dílky citrónu a snítkami meduňky. |