Krůtí maso s ananasemKrůtí kousky zapečené se sýrovo-ananasovou omáčkou a strouhankouČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 673 / 1 porce Kalorie: 170 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Krůtí prsa: 500 g (vařené, nakrájené na kousky) Vývar kuřecí: 500 ml Ananas: 250 g (kompotovaný, scezený, nakrájený na kousky) Sýr čedar: 250 g (strouhaný) Máslo: 60 g Mouka hladká: 60 g Strouhanka: 3 polévkové lžíce Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nakrájená, na ozdobení) Cibule: 1 ks (oloupaná, nakrájená na plátky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Kastrol Mísa žáruvzdorná zapékací velká Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: V kastrolu na másle za stálého míchání opečeme cibuli, kterou zaprášíme moukou a společně ještě chvíli smažíme. Krok 2: Postupně přilijeme vývar a šťávu z kompotu. Omáčku vaříme a mícháme do zhoustnutí. Krok 3: Připojíme nakrájené dílky ananasu (několik odložíme na ozdobení)a 3/4 sýra a ochutíme solí a pepřem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Navrch posypeme zbytkem sýra a strouhankou a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut. Maso by mělo být měkké a povrch upečený dozlatova. Krok 6: Horký pokrm servírujeme ozdobený kousky ananasu a nasekanou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je vařený brambor. |