Fazole zapečené s rajčaty a čedaremVýživný pikantní pokrm z fazolí zapečených s čedarem, rajčaty a chilli kořenímČas přípravy: 50 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 364 / 1 porce Kalorie: 145 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Fazole konzervované: 400 g Sýr čedar: 180 g (strouhaný) Česnek: 3 ks (3 utřené stroužky) Rajčata konzervovaná: 130 g (nakrájená) Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Paprika zelená: 1 ks (nakrájená) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Paprika sladká: 1 kávová lžička Chilli Kmín mletý Voda: 75 ml Potřebujete náčiní: Pánev hluboká Mísa zapékací mělká |
Postup přípravy: Krok 1: Rozehřejeme olej v hlubší pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zelenou papriku. Mícháme do změknutíasi 5 minut. Krok 2: Přidáme rajčata a zahříváme dalších 5 minut, dokud se neodpaří většina šťávy. Krok 3: Přidáme chilli koření, sladkou papriku, po chvilce vidličkou rozmačkané fazole. Přilijeme vodu a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme fazole, které navrch posypeme kmínem a strouhaným sýrem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě dokud sýr nezezlátne. Krok 6: Hotový pokrm zdobíme sladkou paprikou. |